Kategoriarkiv Shopping‘

 
 

Kom till NK på Lördag

24. september 2012 Kategori: Photography, Shopping, Tips, Work • Kommentarer: 0

Kom till NK nu på Lördag och träffa Hanna, designern bakom dessa sjukt snygga halsband som jag fotat.

Ett tillbehör till iPad

22. april 2012 Kategori: Shopping, Tips • Kommentarer: 0

Igår köpte jag ett trevligt ställ, iPad Lap Stand, till min och Marias iPad. Den är gjord av samma tillverkare som designat bordsstället och knästödet för våra Macbook Pros så mina föväntningar är höga på denna produkt som redan efter en dags användning känns som ett otroligt bra köp. Ett enkelt stöd som dessutom har två extra ”kuddar” som man kan använda när man har stödet i t ex sängen eller knät. Ett rekommenderat köp.

Acute B2 AirS

30. januari 2012 Kategori: Photography, Shopping, Tips, Video • Kommentarer: 0

Efter tips från Tobias Björkgren har jag bestämt mig för att byta ut dom resterande Elinchrom-prylarna jag har mot ett litet Profoto-kit som jag kan ha med mig då jag bara behöver en studioblixt, exempelvis när jag fotar utomhus på dagtid och behöver slå ut motljuset. Dessutom är det ett bättre alternativ till min Canon Speedlite-blixt när jag behöver en blixt för olika typer av reportagejobb. Med Acute B2 får jag ett huvud som bara passar till detta aggregat men alla ljusformar till ProFoto passar även till detta huvud. Bra va? Det blir dessutom ett bra komplement till vårt övriga on-location kit som vi har friköpt till studioföreningen, Pro 7b med två blixtar.

I dessa videos får du se lite grann om hur detta kit används och hur litet men effektivt det är. Längtar efter att få den och börja använda den snart.

Fina tapeter

29. januari 2012 Kategori: Shopping, Tips • Kommentarer: 0

Otroligt snygga tapeter att inreda ett barnrum med eller varför inte vilket rum somhelst? Du hittar den och många andra snygga tapeter på Ferm Living.

 

Stora leksaker?

23. januari 2012 Kategori: Photography, Shopping, Tips • Kommentarer: 0

Den som hade lite pengar över kunde förra veckan bjuda på detta gigantiska objektiv på eBay. Den lyckliga köparen fick alltså tillgång till ett 1000mm objektiv med största bländartalet 4. Sen är det ju frågan var man hittar en kamera som passat till detta? Det väger 91 kg och till det ska även hittas en kamera en kamera med negativformatet 9×18″. www.feber.se/foto/

Fujifilm X-Pro 1

08. januari 2012 Kategori: Photography, Shopping, Thoughts, Tips • Kommentarer: 0

Imorgon börjar den stora elektronikmässan CES i Las Vegas och en kamera som väntas presenteras där är Fujifilm X-Pro 1 som är en vidareutvecklning av kompaktkameran X100 som släpptes under 2011. X-Pro 1 har ungefär samma design och storlek som X100, den stora skillnaden ligger i att med X-Pro 1 kan du istället för att bara ha den icke-utbytbara optiken som satt på X100 och motsvarade 35mm är X-Pro 1 en spegellös systemkamera i snygg utförande. Jag ser fram emot att den här kameran släpps och hoppas att se lite mer specifikationer och även hur bildkvalitén är. Känner jag mig nöjd så kommer jag sälja min PowerShot G11 och köpa denna lilla systemkamera som är lätt att ha med på resande fot.

Halo Combat Evolved Anniversary

16. november 2011 Kategori: Everyday, Shopping, Tips • Kommentarer: 0

Must fucking have it och sen kommer jag och Robert spela den här hela jävla dagarna…I hope.

Rullväska

13. november 2011 Kategori: Photography, Shopping, Tips • Kommentarer: 0

On Location with the Lowepro Pro Roller x300 from Andrew Kornylak on Vimeo.

Jag kände att behovet av en ny kameraväska har växt fram när jag samlat på mig ett par stycken objektiv och dessutom när jag insett att det är mycket enklare att ha en rullväska när man reser framför bara nåt som hänger på ens rygg/axlar. Jag har beställt en i serien LowePro Roller X. Här i videon demonstreras modellen X300 som är bara något större än den X200 som jag beställt. Som sagt, den verkar väldigt bra och jag lovar att komma med en personlig recension så fort den landat hemma hos mig.

Välkommen hem nya bil

25. oktober 2011 Kategori: Everyday, Shopping • Kommentarer: 3


Igår kunde jag med stor glädje hämta ut min nya bil. Nu har jag lite mer plats att lasta i eftersom denna är en kombi och dessutom den senaste generationen av A4-modellen, den är lite bredare än den förra. Motorn är lika stark men modernare, den drar mindre bränsle än min förra. 2.0 TDI på 170 hk och Quattro-fyrhjulsdrift. Jag är otroligt glad, man kan väl säga att det är min förskottspresent på min kommande 30-års dag.

En ny kameraväska?

22. juni 2011 Kategori: Photography, Shopping, Tips • Kommentarer: 2


Jag börjar bli lite trött på att alltid ha en kameraväska som verkligen sticker ut med att det är en arbetsväska, jag vill ha en väska som ser mer fashionabel och vardaglig ut. Samtidigt som att jag kan använda den som en ”man bag”. Nu har den amerikanska fotografen Kelly Moore designat några väskor som ska både vara snygga, se vardagliga ut och tåla en hel del. Materialet är läderimitation som tål vatten. Vad tycker ni?