Månadsarkiv augusti 2010

 
 

Vem står näst på tur hos H&M?

31. augusti 2010 Kategori: Inspiration, Thoughts, Video • Kommentarer: 0

Så vem är det som H&M sammarbetar med i höst om sin begränsade designerkollektion? Jag har ärligt talat aldrig köpt något vid sådana tillfällen, men jag kanske ska ge H&M en chans? Har tyvärr aldrig hittat något på H&M som passar mig. Det är nog lite lättare för tjejer att hitta finare kläder än för killar.

Who will be the new H&M designer collaboration? We will find out on September 9th.

Djurmönster

31. augusti 2010 Kategori: Inspiration, Photography • Kommentarer: 0

Det här året var djurmönstrens år, undrar vad nästa grej blir? Själv tycker jag att det kan vara fint med djurmönster på vissa men inte på andra. Anna är en som passar i det och har ett antal plagg  i olika mönster.

This year was the year of wearing clothes with animal print. I wonder what the next ”thing” in fashion will be. Anna is someone who really looks good in animal print, but I don’t think it fits all and not all type of clothing.

Klockrent

31. augusti 2010 Kategori: Video • Kommentarer: 0

Den mest klockrena och roligaste politiska reklamfilm jag sett, att slutscenens inspelningsplats ligger bara 200 meter från där jag bor (Solna) gör ju det bara ännu mer intressant att se.

This is the advertisement for the swedish Center Party. It’s quite ironic, but you have to know swedish and the swedish system to understand it.

Tillbakablick/Flashback : Intressanta namn / Interesting names

30. augusti 2010 Kategori: Photography, Travel • Kommentarer: 1

Ja, jag undrar hur dom hade tänkt sig att man ska uttala det här namnet?

I wonder how you should pronounce this name right?

Fußball

30. augusti 2010 Kategori: Photography • Kommentarer: 3

Fotograferade Josefin i något som skulle kunna vara USAs spelaroutfit för damer. Bilderna är tagna med en Canon 1Ds Mark III och Canon 135/2-objektiv. En reflektor användes för att belysa modellen med naturligt ljus. Till min hjälp hade jag trevliga Ida Björkman som var en underbar assitent och bollplank.

I photographed Josefin a couple of weeks ago outdoors in something that might have looked like the official US Women Soccer-team dress. I used a Canon 1Ds Mark IIIcamera equiped with a Canon 135/2lens. Ida Björkman assisted me on this photo shoot.

Ny dator och sånt?

30. augusti 2010 Kategori: Shopping • Kommentarer: 0

I december är det 3 år sen jag köpte min senaste dator, min EIZO-skärm är hela 5 år gammal. Dom funkar riktigt bra, men datorn börjar sega sig lite när man kör flera 21 Megapixel RAW-bilder i den på en gång. Dags att uppdatera och EIZO-skärmen får istället ta plats i min studio på Söder. Så som det ser ut idag så är det denna kombination jag är ute efter, vi får se om det blir några uppdateringar av hårdvaran i höst hos Apple.

This december, my current Macbook Pro will turn 3 years, I think it’s time to upgrade. If the hardware configuration will look like this at it’s maximum in december then this would be my buy.

Sverigedemokraterna

29. augusti 2010 Kategori: Humour, Video • Kommentarer: 0

Jag kan hålla med om att vi tar in för många invandrare än vi klarar av men vad skulle Sverige göra utan OSS invandrare? Människor som röstar på SD måste faktiskt inse att världen är global och att invandrare utarmar pensionärer är ren skitsnack. Det är tragiskt att SD försöker utmåla invandrare som en grupp som lever på bidrag när det finns så många framgångsrika första, andra och tredje generations invandrare. Därför känns det skönt att höra hur en riktig pensionär tänker i delar av Sverige där SD har många sympatisörer.

Bröllopsbilder

29. augusti 2010 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 1

Dom senaste veckorna har jag fotat bröllopsbilder, så det känns skönt att ha en lugn helg denna vecka och istället ägna sig åt att redigera dom. Första biilden är tagen med en Canon 5D Mark II och Canon 135/2 L-objektiv med bländartalet 2.8 Bild nummer 2 är tagen med en Canon 1Ds Mark III och Canon 135mm/2 L-objektiv med bländartalet 3.2 Bilderna togs olika tider på dagen, den första bilden togs på eftermiddagen när solen hade nästan gått ner, ljuset vid den tiden är väldigt mjukt och svagt, någon relfexskärm vid motljus behövs inte till skillnad från bild nummer två, där det var mitt på dagen och för att kompensera användes en reflexskärm.

Year 2002 Nostalgy

29. augusti 2010 Kategori: Music, Video • Kommentarer: 0

Joaquin Phoenix going Loco?

28. augusti 2010 Kategori: Humour, Video • Kommentarer: 1