Månadsarkiv september 2010

 
 

Mat

30. september 2010 Kategori: Photography • Kommentarer: 0

Att man använder sig av olika typer av matprodukter i sina bilder kan göra bilderna något skruvade eller provokativa. I fallet med Amelie använde vi oss av bl a en FALUKORV? Det är nog dags att gå steget längre och börja med filmjölk. Men framförallt ska jag försöka hinna med en hel del andra saker imorgon, som att göra allting färdigt här hemma inför min och Marias ihopflyttningsfest på Lördag.

Champagnekungen

29. september 2010 Kategori: Photography, Thoughts, Work • Kommentarer: 1

Under mina tidiga år som fotograf jobbade jag bl a genom att fota vimmel runt Stureplan, dels åt Glife.se och sedan Stureplan.se som blev mitt sista stopp på den karriärbanan. Man träffade på en hel del intressanta människor på gott och ont, en människa som var otroligt trevlig och festade glatt varje helg med flertals champagneflaskor som både dracks och sprutades. Inte konstigt att han blev känd som Champagnekungen. Det dystra med den här historien var att herr Magnus Tholén var aldrig någon stekare med mycket cash på fickan, han tjänade förvisso en hel del pengar men det räckte ju inte. Att man tjänade runt 100 000 kronor i månaden var lite för lite för att kunna spruta skumpa varje helg på Stureplan. Det visade sig att Magnus förskingrade pengar från två av sina arbetsgivare. Mer kan du läsa här.

När denna historia blev känd så blev jag tillfrågad av SVT, Realtid och Dagens Industri om jag hade några bilder på honom som jag kunde sälja och det hade jag. Dessa bilder jag har här var bl a dom bilder jag sålde på Magnus Tholén. Jag fick otroligt mycket skit från några av hans vänner för att jag ”hängde ut” honom och var elak.  Man dokumenterade ju något som var öppet, man smög inte i buskarna och fotade någon i smyg, för mig var svaret enkelt; det jag gjorde var helt moraliskt korrekt. Magnus Tholén VILLE ju att jag skulle fota honom när han sprutade champagne och tyvärr så är det ju något han inte kunde komma undan efter bara för att det senare kom fram till att han sprutade bort någon annans pengar.

Som fotograf ska man avväga vad som känns moraliskt rätt eller fel att fota och tjäna pengar på, jag tyckte inte det var något fel med att tjäna pengar på några gamla bilder som jag råkade ha kvar.

Creativity

28. september 2010 Kategori: Photography • Kommentarer: 0

Ibland måste man bryta från jobbmallarna och vara lite kreativ. När man jobbar så måste man ibland följa vissa mallar, så funkar det helt enkelt och då får man använda dom andra kreativa idéer på sin fritid. Vi får snart se hur bilderna på Johanna blev, tills nu får ni nöja er med behind the scenes. Canon 5D Mark II och Canon 100mm/2.8 L IS Macro.

Black and White

27. september 2010 Kategori: Photography • Kommentarer: 0

Att fota i Svart-Vitt är inte bara stilrent, det skapar en annorlunda känsla i bilden. Bilden känns nästan overklig, då svat-vitt är ju inte precis som vi ser på saker och ting till vardags.
Bilden är tagen i RAW, omgjord till S/V i Camera RAW i Photoshop. Dessa bilder tog jag för 2,5 år sedan. Kameran som jag använde på dessa bilder är min gamla Canon 5D och Canon 50mm/1.4-objektiv.

Snart är det sommar…IGEN

26. september 2010 Kategori: Photography, Thoughts • Kommentarer: 0

Ingen har kunnat undvika det faktumet att hösten är redan här, tyvärr. Det är kallt, det blåser och löven har bllivit gula.
Men håll ut gott folk, det är bara några månader kvar tills det är sommar igen. Tänk bara vilka härliga högtider vi har att se fram emot innan dess, inte minst min födelsedag. Sen är det Valborg, Midsommar och hela köret igen.

Gamla ting : Uppsala morning

26. september 2010 Kategori: Photography, Thoughts • Kommentarer: 2

Kikade igenom lite gamla bilder jag tagit på den tiden när Maria bodde i Uppsala och jag brukade vara där väldigt ofta på tiden jag fotade med en Nikon. Denna bild tog jag en tidig morgon och använde då en Nikon D200 med ett Nikkor DX 17-55/2.8-objektiv. Det som jag tyckte var skönt med att använda en Nikon-kamera var att den var mer ergonomisk, anledningen jag bytte till Canon var flera, priset på objektiven/kamerahusen, den snabbare utvecklingen och bredare utbudet av kameror. Annars tycker jag att det spelar ingen roll vilken kamera man använder, för kan man inte fota så kommer inte ens en Hasselblad att hjälpa dig.

Hollywood

26. september 2010 Kategori: Inspiration, Music, Video • Kommentarer: 2

Mer från Marina & The Diamonds. Nu tycker jag det är dags att hon ska komma till Stockholm och uppträda Live.

Sirap på Surbrunnsgatan

25. september 2010 Kategori: Everyday, Food, Friends, Photography, Tips • Kommentarer: 1


Lördagen är en sån dag där man kan skämma bort sig själva och sina närmaste genom att äta något så gott som pannkakor, dagen till ära blev det amerikanska pannkakor. Då jag försökt flera gånger att göra dessa hemma med varierande resultat bestämde vi oss att gå till caféet Sirap på Surbrunnsgatan efter att ha blivit rekommenderade av Marias storebros sambo. Man tycker att Stockholm är litet men av att ha kommit till ett nytt ställe för att mötas av sin kompis Johan (och hans andra vänner) för att någon minut senare stöta ihop med en tjej man kände på gymnasiet och dessutom skymta en f.d. VD för Stureplan Media bekräftar att Stockholm är lite för litet för att vara anonym. Så vad tyckte jag om pannkakorna? De var gudomliga. Bilderna är tagna med Canon 5D Mark II och Canon 50mm/1.4

Tillbakablick : Grand Canyon

24. september 2010 Kategori: Photography, Thoughts, Travel • Kommentarer: 1

Jag tror jag tog minst 100 bilder på utsikten man får över Grand Canyon från den sydliga observationspunkten men det går inte att dokumentera den på ett sånt sätt att man upplever den, inte från den vinkeln, jag skulle nog behövt flyga med en helikopter i själva canyonen för att få en någorlunda rättvis känsla i bilden. Men magiskt är det. Längtar tillbaka till den dagen, även om den var väldigt påfrestande och att man var tvungen att köra bil till Las Vegas i 5 timmar efteråt.

Sunset

24. september 2010 Kategori: Photography • Kommentarer: 0

Att fota i solnedgång är det bästa enligt mig, ljuset är så mjukt och man kan placera modellen precis framför det (då solen ligger lågt) och man får en skön motljuskänsla utan att underexponera modellen, för att ljusa upp henne ännu mer använder man en reflektor, det är vad jag föredrar framför blixt. Dom här bilderna togs i somras på Kimmy strax innan hon åkte iväg till Los Angeles för att plugga kommande 3 åren. Jag använde mig av Canon 5D Mark II med Canon 50mm/1.4-objektiv på första bilden och Canon 1Ds Mark III och Canon 200mm/2.8 L II på dom andra två.