Månadsarkiv oktober 2010

 
 

Tatiana

31. oktober 2010 Kategori: Friends, Photography • Kommentarer: 0

Som tack för att jag fick bo hos Kimmy & Tatiana i LA så ställde jag upp med att ta några nya bilder på dom på plats, när jag ändå var där. Då vädret var hela tiden omväxlande och det fanns alltför lite ledig tid på dagen att fota utomhus så gjorde jag det bästa av situationen och fotade i deras garage. Som rekvisita använde jag även deras tokskadade Volvo V70 med läckande kylare, det var kylarvätska på golvet i bilen, inte en trevlig lukt att uppleva. Utrustningen jag använde var en Canon 5D Mark II, Canon 100mm/2.8 L IS Macro och en Elinchrome RX400 batteriagg utrustad med ett softbox-paraply.

Emilio Ingrosso

30. oktober 2010 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

För lite mer än en månad sen var jag och Bea på Mallorca, vad vi gjorde där kan ni läsa i senaste numret av S. Finns i din butik nu.
Under tiden på Mallorca hade vi tur med värme och strålande sol, den försvann bara veckan efteråt och ersattes av regn och mildare väder.

Kändisspaning

29. oktober 2010 Kategori: Photography, Travel • Kommentarer: 3

Sista kvällen bjöd på kändisspaning, nämnligen Emmanuelle Chriqui som åt på samma sushiställe som vi. Den första bilden knäppte jag av med min PowerShot G11, därav den lite sämre kvaliten (ISO 1600 är ju inte den bästa på kompaktkameror) Bild nummer 2 är tagen av okänd fotograf och jag har hittat den på google, inte min mening att köra över någons upphovsrätt men jag kände ju mig tvungen att visa hur hon ser ut i verkligheten.

I ♥ Santa Monica

28. oktober 2010 Kategori: Photography, Thoughts, Travel • Kommentarer: 0

Av dom delar av L.A.-regionen jag hunnit besöka och uppleva så är det fortfarande Santa Monica som är min favorit, mest för att det ligger nära havet och att luften känns mycket fräschare här än i t ex Hollywood eller down-town LA. Jag skulle inte ha nåt emot att bo här och dagen jag skulle hem på så hade jag otroligt mycket ur med temperaturen och vädret.

En kvinna med starka åsikter

28. oktober 2010 Kategori: Humour, Photography, Travel • Kommentarer: 0

…och hon är inte rädd att yttra dom.

Last night in LA

27. oktober 2010 Kategori: Friends, Photography, Travel • Kommentarer: 0

Sista kvällen i LA fick jag träffa Christian som jag nog inte sett på minst 8-9 år? Sen åkte vi till ett japanskt ställe och åt tills vi blev utkastade…eller ja dom stängde rätt tidigt. Och idag kunde jag äntligen landa på svensk mark igen. Borta bra men hemma VÄRLDSBÄST!

Leaving LA

26. oktober 2010 Kategori: Photography, Thoughts, Travel • Kommentarer: 0

Det är skönt att få åka hem till Maria samtidigt som jag kommer sakna LA lite mer än jag gjort förut då jag fått se delar av stan som jag nog inte skulle sett om jag inte hängt med några som bor här. Det var också kul att träffa på lite annat folk från olika länder. Nu ska jag göra mina sista saker här i LA och därefter så åker jag iväg hem till Stockholm. Borta bra men hemma bäst och med några fler vänner och bekanta i bagaget. Vi syns där hemma där jag ska börja min födelsedag (den 28e) med att redigera bilder och jobba.

This is California bitchiiizzz

26. oktober 2010 Kategori: Music, Thoughts, Video • Kommentarer: 1

Om exakt 24 timmar bordar jag planet mot London där jag byter plan mot slutdestinationen Stockholm, men hit kommer jag gärna igen, gärna med Maria. Hade inte heller haft något emot att flytta till denna fina delstat, fast kanske en annan stad än Los Angeles.

Is this a road?

25. oktober 2010 Kategori: Photography, Thoughts, Travel • Kommentarer: 0

Mitt ute i öknen så räknas detta som väg, jag tycker det ser bara ut som en massa sand som bilar har kört på. På något sätt så tycker jag att det ser mysigt ut att bo så här långt ut i öknen med bara en liten sandväg att ta sig ut på. Bilden är tagen med en Canon PowerShot G11 i RAW-format och beskuren till 3:2-perspektiv.

”It’s like I’m at the UN”

24. oktober 2010 Kategori: Friends, Photography, Travel • Kommentarer: 0

It’s like I’m at the UN sa den amerikanska killen med rötter i både sverige (mamma) och kuba (pappa) när konversationerna mellan alla var på svenska, ryska, tyska och spanska. En salig blandning människor som jag tillbringade lördagskvällen med. Riktigt kul att träffa folk med så olika bakgrunder och liv. Det blev dock för mycket vodka för någon även denna dag, själv kände man sig som farsan på stan med bil. Som svar på att jag inte dricker för att jag kör fick jag ett frågetecken, tydligen så är det inte något man tänker på i det här landet.