Månadsarkiv januari 2011

 
 

Året som gått

31. januari 2011 Kategori: Video • Kommentarer: 0

Varma färger

31. januari 2011 Kategori: Photography, Tips, Work • Kommentarer: 0

Att framhäva varma färger i en porträttbild i studiomiljö kan inte alltid vara så enkelt. Ibland är man kanske tvungen att fotografera mot vit bakgrund men problemet är att dom flesta gör det till en dålig vana, att alltid fotografera mot vit färg i bakgrunden. Det bästa man kan göra för att framhäva en varmare ton hos den du fotograferar är helt enkelt att använda sig av mer neutrala eller t o m kallare färger som t ex blått. Denna bild är tagen i studio mot blå bakgrund. En blixt med raster är riktad mot fonden, en snett bakifrån från vänster mot modellen och en octabox rakt uppifrån. Canon 1Ds Mark III & Canon 135mm/2 L.

Ljus söderlya

31. januari 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Tänk dig en etagelägenhet på Söder som ligger i söderläge? Det är vad jag fick nöjet av att fotografera idag. En helt underbar lägenhet mitt på Södermalm. För er som är nyfikna på att se mer så får ni vänta till på fredag.

Boka bord med din iPhone

31. januari 2011 Kategori: Food, Tips • Kommentarer: 0

Ett program som kommer inte en dag för tidigt är Bookatable som gör det möjligt för dig att boka bord på flertals restauranger i 100-tals städer i Europa. Med några enkla klick så har du bokat bordet på din favoritrestaurang utan att behöva googla efter telefonnummer, ringa flera gånger för att det tutar upptagen eller behöva stå i kö. Finns gratis att hämta i App Store.

The Nike Blast

30. januari 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 1

Igår var jag på The Nike Blast och fotade åt Bonnier. Trots rinnande näsa, huvudvärk och overkligt hostande klarade jag av dom två timmarna i Frescatihallen. Kameran jag använde var både Canon 5D Mark II och Canon 1Ds Mark III. På Översta bilden använde jag ett Canon 17-40/4L-objektiv och på dom sista 2 bilderna var det Canon 135mm/2 L-objektiv på bländarvärdet 2. Ni förstår ju hur otroligt skarp detta underbara objektiv är? Värd varenda krona eller dollar i det här fallet 😉

Compact Living på Kungsholmen

30. januari 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Under fredagen som har varit hade jag nöjet att fota denna fina lägenhet som ligger precis vid Fridhemsplan. Trevligt kompakt boende med stor balkong. Härligt! Kameran jag använde är Canon 5D Mark II och Canon 17-40/4 L-objektiv.

”Photoshop” Soviet Style

29. januari 2011 Kategori: Video • Kommentarer: 0

Denna film visar om hur man förnyade gamla och slitna bilder med hjälp av en trumskanner och ett dataprogram. Intressant hur det såg ut i Sovjetunionen 1987.

1 år och 3 månader senare

28. januari 2011 Kategori: Everyday, Thoughts • Kommentarer: 2

I September 2009 satte jag på mig joggingskorna, satte i Nike+ sensorn och gav mig ut i joggingspåret. Jag började ganska smått, höll mig på 5 km per runda. I mitten av December samma år nådde jag 10 km per runda. Den sprang jag varannan dag förutom dom dagar det bara inte gick eller ifall jag råkade vara sjuk. I mitten av 2010 flyttade Maria in hos mig och ställde rätt på min dygnsrytm och även på tiderna jag åt och inte åt. Nu 1 år och 3 månader senare (ungefär) kan jag konstatera att jag känner mig mycket piggare, friskare och lättare. Jag har nog gått ned ett antal storlekar då vissa klädesplagg bara hänger på mig. Mest svårt är det med alla jeans som känns för stora.

Blackbook is here

28. januari 2011 Kategori: Photography, Tips, Work • Kommentarer: 0

Glöm inte att kika in på bbook.se och dom nya t-shirtsen som finns till salu nu. Nu har jag tagit dom flesta produktbilderna och framöver kommer det dyka upp ännu roligare saker från klädmärket.

Prinsessan Birgitta racing in a golf cart

27. januari 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

I samband med att vi gjorde intervjun med Emilio Ingrosso på Mallorca så passade vi även på att göra ett besök hos Prinsessan Birgitta som har sin årliga golftävling på golfbanan i vars klubbhus hon bor i. Läs mer om detta i senaste numret av S. Då jag hade råkat ut för ett litet missöde dagen innan så hade jag bara 2 objektiv att använda mig av under den här resan till Mallorca, mitt Canon 17-40/4 L och ett Canon 70-200/2.8 L som jag lånade av min pappa.