Månadsarkiv februari 2011

 
 

Black Book Sunday

28. februari 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Igår fotade jag några fler nya bilder till Black Books webbsajt. Ljussättningen var enkel, en enda Elinchrom-blixt på 400W på full styrka ungefär 3-4 meter bort från modellen utrustad med en beauty dish. Kameran jag använde var en Canon 5D Mark II och Canon 135/2 L-objektiv.

Laila Bagge

27. februari 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Ett jobb som jag och Beatrice gjorde för några veckor sen är en intervju med Laila Bagge och Lily Assefa. Finns i senaste numret av S.

Mens? Ja tack!

27. februari 2011 Kategori: Tips • Kommentarer: 4

Med en tampongförpackning som denna så skulle även JAG kunna tänka mig att ha mens en gång i månaden. Den har dessutom en egen facebooksida.

Frukost på Bakverket

27. februari 2011 Kategori: Everyday, Food, Tips • Kommentarer: 0

Idag tog vi oss en tur till Södermalm för att testa ännu ett nytt frukostställe. Bakverket som en 5a av någon överambitiös söderälskare i DN på Stan bjöd på en ganska stor frukost men någon 5a skulle jag dock inte ge. Det fanns två alternativ; liten frukost och stor frukost. Jag tog den stora för jag ville testa flera olika sorters bröd, färskost och marmelad som saknades i den lilla frukosten. Bröden var väldigt goda, färskosten var smakrik och yoghurten var sådär fyllig och trög som man vill ha. Avsaknandet av färskpressa juice (man fick lemonad istället) och den väldigt asiatiska salladen som kändes väldigt mer som förrät från East drog ner betyget på detta paket. Bryggkaffet fick man i en kanna vilket kändes väldigt generöst för en stor kaffedrickare som jag. Latten serverades i en stor kopp för Maria vilket räckte nog. Själva miljön kändes som Gottlands nation i Uppsala, dock något trängre och då priserna var sådär 3 gånger högre Gottlands kändes det inte rikigt att man fick valuta för pengarna. Bakverket var gott men personalen borde kanske vara lite mer gladare och förklara frukostmenyn lite tydligare för icke-stammisar. Det får helt godkänt men fortfarande ligger Petite France i topp.

Stuck in my head

26. februari 2011 Kategori: Music, Video • Kommentarer: 1

När jag var i Los Angeles i Oktober blev jag nästan hjärntvättad med den här låten då mina värdar ,Kimmy & Tatiana, satt och lyssnade (och sjöng med) till den 24/7.

It’s photo time

25. februari 2011 Kategori: Everyday, Photography, Work • Kommentarer: 0

Vi fotar, fotar och det är jätteroligt. Jag har skapat en halvdeprimerande men nostalgisk playlist som jag har knåpat ihop till detta. Lyssna på den här.

God Morgon!

25. februari 2011 Kategori: Music, Video • Kommentarer: 0

Fitting

24. februari 2011 Kategori: Everyday, Photography, Work • Kommentarer: 0

Man skulle nog kunna dra ett lame skämt som går ungefär som ”Hur många modeller krävs det för att sätta ihop en klädhängare?” aja skitsamma, vi fick upp den och resten av kvällen på Lovisagatan 6 ägnades åt fitting. Imorgon är det full fart här från kl 9 på morgonen, själv dyker jag upp kl 9.30 efter att ha gjort ett annat tidigt jobb strax innan. Men nu ska jag börja bege mig hem för nere på stan väntar Maria på att bli upplockad och sen far vi hemmåt. Imorgon blir en lång och stressig dag, men hellre mycket att göra än inget att göra.

Det var tider det!

23. februari 2011 Kategori: Friends, Thoughts • Kommentarer: 0


Tommy på Hötomta Gård utanför Norrköping sensommaren 2008

Tommy är en av mina äldsta vänner. Vi har känt varandra sen början av gymnasiet, bodde bara ett stenkast från varandra i början och har inspirerat varandra fram och tillbaka.

Det var nu länge sen vi sågs, senast på min och Marias ihopflyttningsfest, så idag fick jag ett mai från Tommy om att det kanske vore dags att ses igen.
Tillsammans med det kom en liten tillbakablick om vad vi gjorde för 11 år sen.

”Satt precis och lyssnade på The Hives och massa gamla minnen dök upp. När vi såg The Hives för första gången.
Det var fredagen den 24:e mars år 2000. Det var vi två och Fredrik Arnell, plus Fredrik Boukharta som jag tror inte var med under kvällen utan bara var med innan för att han behövde få systemetvaror uthandlat.

Innan spelningen var vi på Burger King där du försökte smussla ditt rabbatkort (5kr rabatt för studenter) till Fredrik Arnell som inte hade något, men killen i kassan blev misstänksam och ville se allas kort plus ID-kort samtidigt, vilket naturligtvis inte gick, så Fredrik fick betala 5 kr extra 😀

Sedan åkte vi till Kulturfabriken i Liljeholmen för att gå på Stockholm Open Music Festival. Väl där spanade vi in lite tjejer innan banden började spela. Banden var:
Hypno Sex Rays, Motorhomes, Northern Grand, Sahara Hotnights. Latin Kings, Caesars Palace och THE HIVES

Jag minns deras show – något helt annat än vad vi såg resten av kvällen. Massor med energi 😀 Folk som kom upp på scen och stagedive:ade hela tiden! Minns en kille som kom upp precis när en låt slutade, och sångaren pratade lite med honom mellan låtarna, han ville vänta till nästa låt började innan han hoppade. Så sade sångaren – ja, men då sätter vi igång snart – så får du något att berätta för barnbarnen. Ungefär så 😀

Sedan blev vi lite insöade på Hives och de gick väl rätt mycket Hives i skivspelarna under sommaren 2000.

Det var tider det!”

Det kändes härligt att läsa detta, man mindes tillbaka till det året, året då jag var 18 år och kände mig vuxen.

Det känns som om det var igår som vi gick till Kulturfabriken i Liljeholmen, som på den tiden såg så annorlunda ut mot vad det är idag.Då var det ett övergivet industriområde, idag ett nybyggt bostadsområde i stil med Frösunda och Hammarby Sjöstad. Åren har gått men dessa minnen känns lika varma och härliga som det kändes just den dagen.

16.25

22. februari 2011 Kategori: Everyday, Friends, Photography, Work • Kommentarer: 0

Jag lyckades ta mig förbi snöstormen in till stan för att byta några ord med Bea på Bagel Street Café på Kungsgatan. Varenda liten Bagel Street Café är inte den andra lik, här var känslan helt annorlunda mot filialen vid S:t Eriksplan och Söder. Men det var fortfarande samma goda bagels. Därefter bar det av en snabbis till Scandic Malmen för att ta en intervjubild med ett av Sveriges bästa band.