Månadsarkiv april 2011

 
 

Friday friday, gotta get down on friday

30. april 2011 Kategori: Thoughts • Kommentarer: 0

Kvällen igår avslutades igår i goda vänners sällskap på Man in The Moon. Man kan ju klart se att det här med mobilers intåg i det sociala livet.

Heldag på Djurgården

29. april 2011 Kategori: Everyday, Photography, Work • Kommentarer: 0

Ägnade hela fredagen på Djurgården med att fota, visst det var inte högsommarvärme men var man i lä så var det lagom varmt i solen så modellen slapp lida. Själv fick jag lite färg i ansiktet, kändes ganska skönt när man ska till Uppsala på Lördag och vill se lite fräsch ut.

Sunset Ride

28. april 2011 Kategori: Everyday, Photography, Thoughts • Kommentarer: 0

Så länge vädret tillåter det så vill jag ägna så mycket tid som möjligt ute, så därför föreslog jag för Maria att vi skulle ta en liten tur till ICA Lindhagen på HENNES moped. Vädret var underbart men det var lite väl kallt för att slappna av på riktigt. Jag tycker det är kul att värmen kommer tidigare i år och jag hoppas att den stannar längre tid än sist, jag orkar verkligen inte med kyla och vinter. Bilderna tog jag med min Canon Powershot G11.

Åka moppe

28. april 2011 Kategori: Everyday, Thoughts • Kommentarer: 0

Att ta eu-moppen in till stan istället för att ta bilen är väldig bekvämt. För det första så är det lättare att hitta parkering (kom igen, det är bara att stäla den lite varsomhelst), sen är det rena barnleken i rusningstrafik när alla bilar står fast i köerna, mopeden bara glider förbi alla, sen är det mer miljövänligt också. Det negativa är att man inte kan lasta så mycket när man kör moppe, sen är man mer oskyddad och man känner sig inte precis snygg när man haft hjälm på sig. Men som transportmedel sommartid går det inte att hitta nåt roligare och snabbare transportmedel i innerstan som en EU-moppe.

Poster

28. april 2011 Kategori: Shopping, Thoughts • Kommentarer: 0

Fotade en lägenhet idag där jag såg denna poster, blev otroligt sugen på att skaffa mig en exakt likadan att hänga på väggen hemma. Vad tycker ni? Framförallt, undrar vad Maria tycker om denna idé och var den isåfall ska hänga. Köket eller vardagsrummet?

Saker att göra och göra klart

27. april 2011 Kategori: Everyday, Photography, Thoughts, Work • Kommentarer: 0

Jag märker att jag har en hel del saker som ligger på lager och väntar på att bli klara, har ju en tendens att vara en tidsoptimist men idag var jag tvungen att jobba hela dagen och hann bara komma hem för att hinna jogga, äta och varva ner innan det blev dags för sängen. Imorgon är en lång dag och jag ska ta mig fram (som idag) på en moppe, bilen är inne för service och kamremsbyte. Ska försöka dokumentera min dag som mopedfarande fotograf i Stockholm.

26 April

26. april 2011 Kategori: Everyday, Friends, Photography • Kommentarer: 0

Känns så otroligt skönt att värmen är här tidigare än den varit under senaste åren, såvitt jag minns. Den här sista veckan i April har jag fullt med saker att göra utomhus när det kommer i fotoväg så jag hoppas verkligen att vädret håller i sig. Tittade snabbt förbi Anna när hon skyndade sig till från tunnelbanan, såhär lätt kan man klä sig nu. Sommaren är här…nästan.

In the way of Amelie

26. april 2011 Kategori: Friends, Photography • Kommentarer: 0

Nu har jag och Amelie omplanerat 2 gånger en fotografering vi tänkte göra, det är dags att faktiskt ta och hitta en tid och se till att det funkar denna gång. Till dess bjuder jag på denna bild som jag tog på henne nånstans på en strandplätt mellan Miami och Key West. Här använde jag bara naturligt ljus, en reflexskärm, Canon 1Ds Mark III och Canon 200mm/2.8 L II.

Kajsa Mellgren

25. april 2011 Kategori: Music, Thoughts, Video • Kommentarer: 2

Tittade precis klart på Nittileaks och blev som tidigare väldigt nostalgisk.

Stor och ljust på Odengatan

24. april 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Tänk att ha en genomgående lägenhet, men fönster i sydostläge mot Odengatan och från större sovrummet in på innergården. Det här är en lägenhet jag mer än gärna hade bott i. Bara en trappa upp men kändes väldigt högt. Här använde jag bara Canon 17-40/4 L-objektiv, Canon 5D Mark II och en Canon 580 EX II-blixt med TTL-kabel.