Månadsarkiv juni 2011

 
 

First 24 hours

30. juni 2011 Kategori: Thoughts, Travel • Kommentarer: 0

Det har varit ett spännande dygn i Spanien. Vi stannar ju som sagt i ett radhus som mina föräldrar har köpt så därför tänkte vi passa på att inreda här lite och innan oss har det inte varit någon här förutom mina föräldrar som gjorde en storstädning i vintras. Elen var inte på, vattnet behövde vridas på likaså gasen. När elen väl kom igång så brann det tokgamla kylskåpet upp med ett rökmoln på köpet. Nåväl, det fanns fungerande AC så man behövde inte klaga alltför mycket. Våra planer om att bara ta det lugnt gick lite i stöpet första dagen när halva den ägnades åt att hitta ett kylskåp som dessutom kunde levereras inom ett dygn. Vi hittade ett på Carrefour och nu är vi på säker mark, den kommer imorgon.

Annars har allt annat varit perfekt här. Det är otroligt varmt och man ska helst ta det lugnt med att vistas utomhus mellan kl 13 och 16, så därför väntade jag ända till kl 18 för att ge mig ut för en kort joggingtur. Det är som sagt varmt och soligt så man ska passa på att fånga varenda UV-stråle som finns, man joggar därför med bar överkropp vilket kändes otroligt uppfriskande.

Nåväl, nog om vad jag gör på fritiden. Jag sprang förbi en saltsjö som finns här precis bredvid huset och vilket jag även varit vid tidigare. Märkte dock en intressant sak som jag inte tänkt på tidigare. Det här är ju en suverän location för att fotografera. Stäpplandskap med några gigantiska salthögar som ligger några kilometer bort (syns inte på dom här bilderna) och en lång rad av gamla elstolpar som nuförtiden inte bär någon el, men fortfarande står kvar. Det är som sagt i Spanien det ligger och om någon får för sig en härlig idé om att åka iväg hit och fota i September så säg till, jag kan nog avvara en helg om jag hittar billiga biljetter. Nu ska jag sova och ta det lugnt. God Natt gott folk!

 

Arlanda Terminal 5

29. juni 2011 Kategori: Friends, Thoughts, Travel • Kommentarer: 0

Jag tror det var sommaren jag fyllde 17 eller så var det sommaren innan jag fyllde 18. Skolan hade precis slutat och Dennis föreslog att vi skulle åka till Arlanda. Anledningen till resan fanns nog inte, det var oftast så med Dennis, han fick bara ett härligt infall. Kommer inte ihåg om vi tog bussen direkt eller åkte till Märsta. Terminal 5 var fylld med folk och dom flesta vi såg var inte ankommande utan folk på väg mot en spännande resa eller resa hem efter att ha turistat här. Vi gick omkring, snackade skit och du berättade om hur din pappa brukade jobba här. Sen åt vi på McDonald’s i Sky City och åkte därefter hem. Det var en härlig dag med klarblå himmel och solen var på väg ner när vi åkte. Varje gång jag är på Terminal 5 så minns jag den dagen vi spontanåkte till Arlanda. Nu är jag här igen som så många gånger, denna gång på väg mot varmare breddgrader med Maria. Undrar om denna varma dag som denna egentligen behövs en resa till varmare breddgrader? Ha det så roligt här hemma.

Happy Birthday Sofia

28. juni 2011 Kategori: Friends, Photography • Kommentarer: 2

För snart en månad sen frågade Sofia om jag inte kunde ta en bild på henne och göra den i samma stuk som omslagsbilden på Veronica Maggios senaste skiva. Ja, varför inte? Det är ju lite kul att leka runt med sånt. Nu fanns det inga rosa Hubba-Bubba så den rosa färgen fick läggas på i efterhand. Med lite hjälp från min Master Jedi, Mathias ”Skinny” Blom så lyckades jag till slut med denna uppgift. Idag fyller du 30 år Sofia men det är ingen stor ålder alls när man väl når till den, det känns fortfarande som om man var 20 igen, allt handlar om inställningen man har inom sig själv. Om 4 månader är det min tur.

Slutspurten

27. juni 2011 Kategori: Photography, Thoughts, Work • Kommentarer: 0

Snart åker vi till Spanien men innan dess är det mycket som måste göras klart, en del är klart nu och den sista delen ska jag försöka göra klart nu inatt och imorgon kväll. Undrar varför det alltid är så mycket att göra varje gång jag ska åka utomlands på semester? Nåja, det är kul att fotografera. Önskar bara att redigerande tog lite mindre tid än vad det gör. Men så är jag ju också en perfektionist. Här är några bilder jag tog på Carina och hennes (då blivande) man i Sollentuna kyrka och i Edsbergsparken.

Återblick på Midsommarafton

26. juni 2011 Kategori: Friends, Party, Photography • Kommentarer: 0

Midsommarafton firade vi i år med en av Marias vänner, hennes pojkvän Dylan och deras vänner och bekanta i Sollentuna. Dagen ägnades åt svensk lunch, lekar, tårta och amerikansk BBQ-middag. En riktig fullträff helt enkelt. Man träffade nya människor och vädret var på vår sida trots alla mygg.

Dagen efter

25. juni 2011 Kategori: Everyday, Thoughts • Kommentarer: 0

20110625-140058.jpg

20110625-140049.jpg

20110625-135914.jpg

Varför är allting stängt på midsommardagen? Allt utom vissa matställen och tack o lov fotografiska. Efter en underbar Bagel fortsatte vi till Fotografiska för att fylla hjärnan med!ä underbara bilder. Snart åker vi till Spanien och jag ska passa på att återställa min hjärna inför årets sommarfotosäsong, i år ska jag inte låta det fina utomhuslandskapet pasera förbi.

Hell and Gore

24. juni 2011 Kategori: Friends, Humour, Party • Kommentarer: 0

20110624-154147.jpg

Vill ni introducera Helan går till era utländska vänner så har vi en jättebra text på festen.

”Hell and gore
Chung Hop father Allan Ley
Hell and gore
Chung Hop father Allan Ley
Oh handsom in the hell and tar
and hell are in a half and four
Hell and goooooooore………..
Chung Hop father Allan Ley”

Skål

Midsommar i Sollentuna

24. juni 2011 Kategori: Food, Friends, Party • Kommentarer: 0

20110624-142758.jpg

Det finns snaps på bordet och det är ett tydligt tecken på att det är midsommarfest man är på men jag kör, så jag klarar mig med en cider. Glad Midsommar.

It’s Britney…bitch

24. juni 2011 Kategori: Music, Tips, Video • Kommentarer: 0

Ännu en bra låt från Britney Spears senaste skiva kommer ut som singel och det betyder ännu en skruvad video.

Being a sailor by FRIDA

23. juni 2011 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 2

I senaste numret av Frida kan ni unga tjejer se vad man kan ha på sig i sommar om man ska ut till sjöss eller knalla runt på stranden. Själv blev jag glatt överraskad att dom där fina fiskarbyxorna jag fick låna fick sig några kvadratcentimeter i Frida. Denna fotografering gjorde vi ute vid ett privat båthus som tillhör en kompis kompis och ligger ute på Färingsö. Vi hade verkligen tur med vädret men mindre otur med den långa bilkön vi fick uppleva på vägen hem, hela vägen från Brommaplan till Östermalm.