Månadsarkiv januari 2012

 
 

Förhandstitt av Viktor Frisk

31. januari 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Här är en förhandstitt på en bild jag tog på Viktor för någon vecka sen. Här har jag använt en Beauty Dish och en raster på bakgrunden.

Acute B2 AirS

30. januari 2012 Kategori: Photography, Shopping, Tips, Video • Kommentarer: 0

Efter tips från Tobias Björkgren har jag bestämt mig för att byta ut dom resterande Elinchrom-prylarna jag har mot ett litet Profoto-kit som jag kan ha med mig då jag bara behöver en studioblixt, exempelvis när jag fotar utomhus på dagtid och behöver slå ut motljuset. Dessutom är det ett bättre alternativ till min Canon Speedlite-blixt när jag behöver en blixt för olika typer av reportagejobb. Med Acute B2 får jag ett huvud som bara passar till detta aggregat men alla ljusformar till ProFoto passar även till detta huvud. Bra va? Det blir dessutom ett bra komplement till vårt övriga on-location kit som vi har friköpt till studioföreningen, Pro 7b med två blixtar.

I dessa videos får du se lite grann om hur detta kit används och hur litet men effektivt det är. Längtar efter att få den och börja använda den snart.

Panorama

29. januari 2012 Kategori: Photography, Tips • Kommentarer: 0

Det finns en väldigt bra funktion i PhotoShop som heter Photomerge. Du använder dig av flera bilder tagna från en och samma punkt och skapar därmed en panormabild. Bäst resultat får du om du använder dig av bilder i RAW-format när du genomför Photomerge. Vill du se bilden i större format gå till http://mystockholm.se/wp-content/uploads/2012/01/sandiego.jpg (du kanske måste klistra in länken i ett nytt fönster)

Fina tapeter

29. januari 2012 Kategori: Shopping, Tips • Kommentarer: 0

Otroligt snygga tapeter att inreda ett barnrum med eller varför inte vilket rum somhelst? Du hittar den och många andra snygga tapeter på Ferm Living.

 

Tack och hej kära BACken!

28. januari 2012 Kategori: Thoughts • Kommentarer: 0

Min kära gamla BAC, jag har äntligen sålt dig vidare till en ägare som troligtvis kommer att ta hand om dig likaväl som jag har tagit hand om dig. Vi har haft våra roliga stunder på vägarna, du har hjälpt mig genom snödrivor och låtit mig ha det lite roligt på landsvägar. Du har fungerat som den perfekta laståsnan och inrymt hela 6 pers i bilen vid en Frida-fotografering. Mer än 4 år hade vi det tillsammans men nu hoppas jag att du fortsätter att ha det kul.

Love this

27. januari 2012 Kategori: Music, Tips, Video • Kommentarer: 0

Förutom att låten är bra så blir den ännu bättre med denna video. Helt enkelt underbar, skön färgskala/ton.

Äckligt men underbart

26. januari 2012 Kategori: Music, Tips, Video • Kommentarer: 0

En låt med rätt halvskum text men ack så catchy. Kommer sitta på repeat!

Folk alltså?

25. januari 2012 Kategori: Everyday, Humour, Photography • Kommentarer: 0

När jag satte in min bil till försäljning så passade jag på att ta några bilder med en kvinnlig modell i, för att boosta upp min försäljning ifall det gick trögt. Jag använde mig av den bilden först häromdagen när jag la in den i bildgalleriet för min blocket-annons. Det ökade självklart besöksantalet till den och jag fick faktiskt fler samtal vilka var rätt så seriösa. Men ibland, ja ibland undrar man hur det är fatt med folk.

Bygglovs-Matte

25. januari 2012 Kategori: Photography, Thoughts, Work • Kommentarer: 0

För några år sedan när Matte Carlsson skulle påbörja sin sidokarriär som förare i Carrera Cup så blev jag tillfrågad om jag kunde ta några pressbilder åt honom, det hela fick ske dessutom på byggmässan i Älvsjö då det inte fanns tid för något annat. Så jag fick hitta en grå vägg och fota på. Kul att se att det går fortfarande lika bra för honom!

Längtar till sommaren

24. januari 2012 Kategori: Thoughts, Travel • Kommentarer: 0

Det känns som om det var nyss det var sådär härligt varmt och jag var i Spanien tillsammans med Maria, vi gick upp varje morgon till ett fint väder, det var varmt och härligt. Jag tog bilen till affären, köpte färskt bröd och vi åt frukost tillsammans. På takterassen kunde vi blicka ut över takåsarna och långt bort kunde vi se salthögarna från saltutvinningen. Det har gått mer än ett halvår sen vi var där men det är inte så lång tid kvar tills vi åker förhoppningsvis dit igen. Sist jag var där i Oktober så passade jag ju även på att sätta upp några tavlor på bilder jag hade tagit från vår resa dit i Juli. Men innan Spanien ska vi hinna med ett annat härligt resemål, Miami Beach.