Månadsarkiv februari 2012

 
 

Utsikten

29. februari 2012 Kategori: Photography, Tips, Work • Kommentarer: 0

Tänk att få gå ut på balkongen när det är sommar och njuta av denna härliga utsikt? Att ha en rolig fest och låta gästerna mingla vidare på balkongen med denna fantastiska utsikt. Kungsklippan är både nära city, nära till Norr Mälarstrand och bara några steg till tunnelbanan Rådhuset. En drömbalkong!

Beauty

28. februari 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Idag ägnade vi halva dagen att ta några snygga sminkbilder till Frida. Det var väldigt roligt trots att man missade det fina solvädret ute, man kom ju ut först när solen började gå ner.

Soft light portrait

27. februari 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Jag hittade den här bilden när jag bläddrade igenom ett par gamla jobb jag gjorde tillsammans med Beatrice åt tidningen S. Vi skulle intervju Noppe Lewenhaupt inne på Noppes, där vi egentligen inte fick fota, vi fotade på övervåningen istället. Det var så dunkelt och mörkt där så jag höll faktiskt helt seriöst på att somna under tiden Bea intervjuade honom. Hade det inte varit för en påhittig praktikant som dunkade till mig så hade jag nog hamnat i en väldigt pinsam situation. Här använda jag mig av en väldigt enkelt ljussättning, ett blixthuvud och en softbox som riktades snett ovanifrån gav ett väldigt mjukt ljus. Utrustningen för övrigt som jag använda var en Canon 1Ds Mark III och Canon 50mm/1.4-objektiv. Slutartiden är på 1/80s, bländare 2.8 och ISO 500.

BYN – franskt crêperie i Vasastan

26. februari 2012 Kategori: Food, Tips • Kommentarer: 0

När en del av svenska befolkningen degade sig framför Melodifestivalen så tog vi oss till crêperien Byn i Vasastan. Ett trevligt litet ställe med underbar mat till skapliga priser och med en bra samling av cider att ha till maten. Själv åt jag en galette med ekologisk bokvedrökt skinka, ägg, riven mozarella, vitlöksfrästa champinjoner och grillad tomat. Det var som sagt väldigt utsökt och det brukar även ske ciderprovning där en gång i månaden. Värt att besöka!

Backstage : Kissie

25. februari 2012 Kategori: Photography, Thoughts, Work • Kommentarer: 0

För några veckor sen var Kissie på besök i studion och fotades till tidningen Frida. Någon (vet faktiskt inte vem) tog min andra kamera och passade på att knäppa några backstagebilder under tiden vi fotade. Det blev väldigt bra bilder och ni kommer väl kunna se resultatet under den närmaste tiden i kommande numre av Frida.

En dag som aldrig tog slut

24. februari 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Idag var jag i studion lika mycket som min studiokollega Tobias brukar vara varje dag, jag o andra sidan är inte där hela tiden då jag försöker hinna med lite annat i mitt liv som att laga mat, tvätta kläder, baka och ta mina milslånga löpturer runt sjöarna här i Råsunda. Så fort jag vet att jag inte behöva fota något i studio så förlägger jag arbetet hemma för att hinna med vardagliga sysslor. Det var dock en helt annan femma igår, jag var i studion från kl 9 till 19 och hann göra som tre olika jobb åt samma kund. Det sistnämna var nog det mest lugna av dom, plock med kläder. Efter att assistent för veckan; Rasmus tog några backstagebilder (dom två sista som ni ser) så kan vi konstatera att jag ser lite fånig ut när jag står på en pall och lutar mig neråt.

Darin

23. februari 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Hängde med Frida-tjejerna när dom ställde Darin mot väggen, han var ju bara sjukt underhållande och trevlig. Lättaste personen att ha framför kameran.

….och dessutom

22. februari 2012 Kategori: Music, Video • Kommentarer: 0

Imorgon träffar jag…

22. februari 2012 Kategori: Music, Video • Kommentarer: 0

Minuten

21. februari 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Den 24e Februari börjar en ny säsong av SVTs tävlingsprogram Minuten. Nu är det Malin Olsson, som jag fotade i höstas till en intervju i tidningen Frida, som tar över efter Peter Settman. Den här bilden tog jag utomhus just för att ta nytta av det fina naturliga ljuset som jag längtar efter att få nyttja när det blivit varmare ute.