Månadsarkiv juni 2012

 
 

Försenad födelsedagsmiddag

30. juni 2012 Kategori: Everyday, Food, Tips • Kommentarer: 0

Det var ju tänkt att jag skulle ta Maria ut på middag när hon fyllde år för lite mer än en månad sen. Dessvärre så var hon otroligt sjuk så vi fick skjuta på planerna att gå ut och äta på Pontus men nu hittade vi till slut ett datum att göra det på. Maten var otroligt god och lokalen var väldigt luftig och speciell. Personalen kunde dock lagt lite mer vikt på service.

Lite moln skadar aldrig

29. juni 2012 Kategori: Photography, Thoughts, Tips, Work • Kommentarer: 0

När man ska fota en hel dag utomhus har man det väldigt skönt när man får ett tunnt molntäcke som täcker solen, man får några solglimtar som man kan använda sig av som motljus samtidigt som man får väldigt mjukt motljus och kan kompensera detta med blixt.

Varma dagar

28. juni 2012 Kategori: Friends, Photography, Thoughts • Kommentarer: 0

Idag var en av de varmaste dagarna på länge. Svettades bara av att stå utomhus, tyvärr så kom det lite mörka moln på kvällen och vinden var kall. När ska den riktiga sommaren komma eller behöver jag vänta till semestern i Spanien för att få uppleva de varma dagarna? Anna verkade i alla fall trivas i sin sommaroutfit och solglasögonen var på plats.

Måns och Bea

27. juni 2012 Kategori: Photography, Work • Kommentarer: 0

Glöm inte bort att läsa intervjun som Bea gjorde med Måns för någon månad sen, inför premiären av Allsång på Skansen. Då fick jag åka i den ena och den andra attraktionen i obekväm ställning.

Ett intressant sätt att fota på

26. juni 2012 Kategori: Inspiration, Tips • Kommentarer: 0

Analogt, enkelt och så snyggt. Om man nu bara hade tid med det?

Fota i regnet

25. juni 2012 Kategori: Photography, Thoughts, Work • Kommentarer: 0

Ingenting är ju egentligen omöjligt men idag hade jag lite tur för att det slutade faktiskt regna för några minuter under tiden vi fotade, tur det för det var annars än för jävligt dag idag. Ljuset kan jag dock inte klaga på, det bästa ljuset är ju när det är lite mulet ute.

Bilden av en Arabisk man

25. juni 2012 Kategori: Inspiration, Tips • Kommentarer: 0

Fotografen Tamara Abdul Hadi har påbörjat ett fotoprojekt med vilket hon försöker ändra bilden av en arabisk man som oftast framställs som antigen terrorist eller våldsam. Hon har fotat vanliga män som hon hittat i olika delar av arabvärlden. Bilden hon försöker framställa är en sensuell och mjuk man och jag tycker att hon lyckas väldigt bra till skillnad från den bilden som oftast visas i media. För att se bilderna kolla på följande länk http://www.emphas.is/web/guest/discoverprojects?projectID=551#java.util.AbstractList$Itr@192663a7

Endless Summer vs. Campione

25. juni 2012 Kategori: Music, Thoughts, Video • Kommentarer: 0

Jag har under fotbolls-EM alltid undrat vad det var för låt som är den officiella låten och ja nu har jag faktiskt lyssnat igenom den hela och den är väl OK men inget slår E-types låt från fotbolls-EM 2000.

En lugn söndag

24. juni 2012 Kategori: Everyday, Food • Kommentarer: 0

Söndagseftermiddagen tillbringade vi med en kort promenad på söder, senlunch på Bagel Street Café och en kort tur till Sickla Köpkvarter. Tyvärr så tappade jag all lust för att shoppa idag av någon anledning, måste varit det ständigt växlande vädret.

Midsommarafton

23. juni 2012 Kategori: Everyday, Friends • Kommentarer: 0


Foto: Maria Wåglund

Maria och hennes vänner begav sig ut till Grinda för att fira midsommar och hon tog några fina bilder på det vackraste Stockholm har, skärgården. Bilderna är tagna med en Canon PowerShot S100 och jag har lagt på korn på bildenra i efterhand.