Champagnekungen

september 29, 2010 at 17:44

· Kategori: Photography, Thoughts, Work

Under mina tidiga år som fotograf jobbade jag bl a genom att fota vimmel runt Stureplan, dels åt Glife.se och sedan Stureplan.se som blev mitt sista stopp på den karriärbanan. Man träffade på en hel del intressanta människor på gott och ont, en människa som var otroligt trevlig och festade glatt varje helg med flertals champagneflaskor som både dracks och sprutades. Inte konstigt att han blev känd som Champagnekungen. Det dystra med den här historien var att herr Magnus Tholén var aldrig någon stekare med mycket cash på fickan, han tjänade förvisso en hel del pengar men det räckte ju inte. Att man tjänade runt 100 000 kronor i månaden var lite för lite för att kunna spruta skumpa varje helg på Stureplan. Det visade sig att Magnus förskingrade pengar från två av sina arbetsgivare. Mer kan du läsa här.

När denna historia blev känd så blev jag tillfrågad av SVT, Realtid och Dagens Industri om jag hade några bilder på honom som jag kunde sälja och det hade jag. Dessa bilder jag har här var bl a dom bilder jag sålde på Magnus Tholén. Jag fick otroligt mycket skit från några av hans vänner för att jag ”hängde ut” honom och var elak.  Man dokumenterade ju något som var öppet, man smög inte i buskarna och fotade någon i smyg, för mig var svaret enkelt; det jag gjorde var helt moraliskt korrekt. Magnus Tholén VILLE ju att jag skulle fota honom när han sprutade champagne och tyvärr så är det ju något han inte kunde komma undan efter bara för att det senare kom fram till att han sprutade bort någon annans pengar.

Som fotograf ska man avväga vad som känns moraliskt rätt eller fel att fota och tjäna pengar på, jag tyckte inte det var något fel med att tjäna pengar på några gamla bilder som jag råkade ha kvar.

1 Kommentar
  1. #1 • Rickard har den 07.10.2010 skrivit:
     

    Hahahaha – helt rätt. Jag minns den där snubben väl. Själv är jag från Göteborg men hade många polare som festade/arrangerade fester i sthlm. Och även här sprutade vi champagne, men fan vi var typ 18 år – det var en kul grej, men i den här formen blir det bara patetiskt:P

    Nice blogg btw.

Ingen har kommenterat

Kommentar:

Prenumerera på kommentarer via RSS 2.0 Feed