Varma färger

januari 31, 2011 at 21:40

· Kategori: Photography, Tips, Work

Att framhäva varma färger i en porträttbild i studiomiljö kan inte alltid vara så enkelt. Ibland är man kanske tvungen att fotografera mot vit bakgrund men problemet är att dom flesta gör det till en dålig vana, att alltid fotografera mot vit färg i bakgrunden. Det bästa man kan göra för att framhäva en varmare ton hos den du fotograferar är helt enkelt att använda sig av mer neutrala eller t o m kallare färger som t ex blått. Denna bild är tagen i studio mot blå bakgrund. En blixt med raster är riktad mot fonden, en snett bakifrån från vänster mot modellen och en octabox rakt uppifrån. Canon 1Ds Mark III & Canon 135mm/2 L.

0 Kommentarer
Ingen har kommenterat

Kommentar:

Prenumerera på kommentarer via RSS 2.0 Feed