Det var tider det!

februari 23, 2011 at 20:39

· Kategori: Friends, Thoughts


Tommy på Hötomta Gård utanför Norrköping sensommaren 2008

Tommy är en av mina äldsta vänner. Vi har känt varandra sen början av gymnasiet, bodde bara ett stenkast från varandra i början och har inspirerat varandra fram och tillbaka.

Det var nu länge sen vi sågs, senast på min och Marias ihopflyttningsfest, så idag fick jag ett mai från Tommy om att det kanske vore dags att ses igen.
Tillsammans med det kom en liten tillbakablick om vad vi gjorde för 11 år sen.

”Satt precis och lyssnade på The Hives och massa gamla minnen dök upp. När vi såg The Hives för första gången.
Det var fredagen den 24:e mars år 2000. Det var vi två och Fredrik Arnell, plus Fredrik Boukharta som jag tror inte var med under kvällen utan bara var med innan för att han behövde få systemetvaror uthandlat.

Innan spelningen var vi på Burger King där du försökte smussla ditt rabbatkort (5kr rabatt för studenter) till Fredrik Arnell som inte hade något, men killen i kassan blev misstänksam och ville se allas kort plus ID-kort samtidigt, vilket naturligtvis inte gick, så Fredrik fick betala 5 kr extra 😀

Sedan åkte vi till Kulturfabriken i Liljeholmen för att gå på Stockholm Open Music Festival. Väl där spanade vi in lite tjejer innan banden började spela. Banden var:
Hypno Sex Rays, Motorhomes, Northern Grand, Sahara Hotnights. Latin Kings, Caesars Palace och THE HIVES

Jag minns deras show – något helt annat än vad vi såg resten av kvällen. Massor med energi 😀 Folk som kom upp på scen och stagedive:ade hela tiden! Minns en kille som kom upp precis när en låt slutade, och sångaren pratade lite med honom mellan låtarna, han ville vänta till nästa låt började innan han hoppade. Så sade sångaren – ja, men då sätter vi igång snart – så får du något att berätta för barnbarnen. Ungefär så 😀

Sedan blev vi lite insöade på Hives och de gick väl rätt mycket Hives i skivspelarna under sommaren 2000.

Det var tider det!”

Det kändes härligt att läsa detta, man mindes tillbaka till det året, året då jag var 18 år och kände mig vuxen.

Det känns som om det var igår som vi gick till Kulturfabriken i Liljeholmen, som på den tiden såg så annorlunda ut mot vad det är idag.Då var det ett övergivet industriområde, idag ett nybyggt bostadsområde i stil med Frösunda och Hammarby Sjöstad. Åren har gått men dessa minnen känns lika varma och härliga som det kändes just den dagen.

0 Kommentarer
Ingen har kommenterat

Kommentar:

Prenumerera på kommentarer via RSS 2.0 Feed